fbpx
Cara Buat Website Ecommerce

Cara Buat Website Ecommerce Sendiri – Panduan Lengkap

Anda seorang peniaga online tetapi masih belum ada website ecommerce?

Web jualan atau lebih dikenali sebagai E-commerce store merupakan satu platform dimana ianya memudahkan pembelian dari pembeli.

Statistik menunjukkan bahawa rakyat Malaysia kini sudah semakin terbuka untuk membeli barangan secara online.

Di dalam gambarajah dibawah ini menunjukkan beberapa statistik menarik berkaitan dengan penggunaan website ecommerce di Malaysia.Maklumat diperolehi daripada datareportal.com

Statistik data e commerce September 2019
Aktiviti Website ecommerce di Malaysia

Daripada statistik di atas kita dapati penggunakan website ecommerce sudah menjadi trending untuk masa kini. dengan lebih dari 91% mencari berkaitan dengan sesuatu produk di Internet.

Jika anda sebagai seorang peniaga online, Tetapi masih tidak mempunyai E-commerce store amatlah rugi kerana kita tahu bahawa masa depan pembelian adalah melalui Internet.

Ingin mempunyai Website ecommerce tetapi tidak tahu cara membuatnya?

Jangan risau kerana di dalam Video dibawah ini saya tunjukkan bagaimana untuk membina website ecommerce anda secara step by step.

19 thoughts on “Cara Buat Website Ecommerce Sendiri – Panduan Lengkap”

   1. Muhammad Irfan Danial bin Sofian

    Assalamualaikum tuan razak, macam mana saya nak letak link ws di website? Contohnya dia bukan ‘add to cart’ tapi dia terus wasap saya. Mohon pencerahan

 1. Willie @ Hamzah

  Terbaik tuan.. Bagaimana pula spt Produk Digital yang bole terus di Download Automatik Selepas saja Pembelian online dibuat seperti di Onpay.
  .
  Berbanding kalau produk fizikal kita perlu semak pembelian, bungkus dan poskan terlebih dahulu.

 2. salam Tuan, saya ada buat website untuk blog bukan e-commerce, nak tanya ada link video cara untuk masukkan popup iklan yang selalu ada kat website2?

 3. assalamualaikum tuan fairuz di dalam tutorial bina website itu tuan ada ajar cara menjual tapi bagaimana pulak setelah pembeli membuat bayaran siapa yang menguruskan penghataran prodak mereka?

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bagaimana anda tukar STRANGER Menjadi BUYER tegar Untuk Bisnes Anda

Nak Bagi Percuma Jer!

Scroll to Top